Podcast: Den Åbne Kanal

Litteraturen og andre medier rummer vidnesbyrd i titusindvis om nærdødsoplevelser og efterlivet – men vi er først lige begyndt at turde pippe om det her i Danmark, på trods af at der findes en stor åndelig længsel i befolkningen. Hvad sker der når vi dør, og hvad er døden egentlig for noget? Hvad er bevidsthed? Hvorfor lever vi her på Jorden?  Den Åbne Kanal går ind bag slørene med et ønske om at sprede lys og håb, afmystificere døden og forhåbentlig gøre os lidt klogere på det overnaturlige, så det med tiden bliver ganske naturligt. 

Den Åbne Kanal er kreeret, produceret og tilrettelagt af Thulla.

Vil du vide mere om nærdødsoplevelser, eller har du selv oplevet en og vil gerne i kontakt med andre oplevere, så kig ind på: http://www.ndo.dk

Hør alle episoder på din foretrukne podcast app


 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  18 • Laura Engstrøm: Hentet af Lyset

  I

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  17: Svend styrtede ned fra et 15 m. højt træ for 40 år siden – og faldt direkte ind i en nærdødsoplevelse. Omgivelserne forstod det ikke

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  16: Marielle blev kvalt – og fik et kig ind i en verden af ren kærlighed

  Da Marielle var ung, levede hun i et voldeligt forhold med sin kæreste, og tog mod til at slå op med ham. Desværre var der ikke andre til stede da hun gjorde det, så hendes kæreste blev så rasende at han kvalte hende. Marielle lå livløs i fem-seks minutter, men vågnede op igen. Kæresten troede hun var død (hvad hun muligvis også var). Medens hun lå livløs, havde hun en nærdødsoplevelse, som gør, at hun i dag ikke er bange for at dø; hun er overbevist om at bevidstheden lever videre, efter vi dør. Først nu føler Marielle at hun bliver taget alvorligt, når hun beretter om sin nærdødsoplevelse, ikke mindt fordi hun er blevet en del af den danske gruppe for nærdødsoplevere, NDO.dk.

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  15. Fra jordnær og skeptisk til alternativ og åben

  I dette afsnit skal du møde min gamle gymnasiekammerat, Rasmus Birkvig, der – viser det sig – har to historier at fortælle. Jeg mødes med ham, oprindeligt for at høre om den ud-af-kroppen-oplevelse han havde, da han tilbage i 90’erne kom på operationsbordet for at få fjernet en byld under armhulen. Under narkosen oplever han pludselig at han svæver højt oppe i luften og kigger ned på sig selv, medens tre kittelklædte læger er i gang med at operere ham. Lyset er ekstraordinært stærkt, og følelsen helt vidunderlig. Han har ikke lyst til at komme ned i sin krop igen, og da det sker efter kort tid, og lægerne kalder på ham, reagerer han med et stort “øv”!
  Vores samtale drejer herefter uventet ind på et andet emne, da Rasmus fortæller den barske historie om sin kone Jane, der efter mange års depressioner vælger at forlade det jordiske liv, og hænger sig i garagen. Efter det tragiske dødsfald oplever Rasmus at hunden Luna reagerer voldsomt på nogle energier inde i stuen, og om natten hører Rasmus Janes genkendelige skridt hen over gulvet, i retning mod badeværelset. Rasmus får tilbudt en husrenselse fra naboen, der sender reikihealer Myanne Luxn hen til ham, med så overbevisende et resultat, at den nøgterne Rasmus selv vælger at uddanne sig til reikihealer.

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  14: “Visioner”, af C. G. Jung

  Den anderkendte schweiziske psykoanalytiker Carl Gustav Jung (1875-1961) havde en nærdødsoplevelse, som han – ligesom folk, der har haft en NDO flest – ikke gik og skiltede med, men til gengæld skrev om i sin selvbiografi, som han påbegyndte i 1957, “Erindringer, drømme, tanker”, i kapitlet “Visioner”.
  I dette afsnit af Den Åbne Kanal læser jeg kapitlet højt, efter ide og aftale med Jesper Solhøj. Jesper Solhøjs fortælling kan høres i afsnit 13: Fra parantestilværelse til kosmisk bryllup mellem liv og død, og her beretter han om hvilken betydning det havde for ham at læse “Visioner”, som på så mange områder er nærmest identisk med hans egen NDO.

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  13: Fra parantestilværelse til kosmisk bryllup mellem liv og død

  For ca. seks år siden blev pensionist og magister i litteraturhistorie Jesper Solhøj sendt på hospitalet, for at blive opereret for en brækket fod. En helt banal operation uden komplikationer, men under narkosen fik Jesper Solhøj uden varsel en nærdødsoplevelse. Han var pludseligt i evigheden, og stod for at opleve noget ubeskriveligt stort, et himmelsk bryllup mellem liv og død, hvor alle modsigelser er ophævet, fortid, nutid og fremtid er ét, jeg’et er udvisket til fordel for én, stor kosmisk bevidsthed og en uendelig lykketilstand og følelse af at være hjemme fylder alt. Da Jesper kommer til sig selv, “en følelse af at blive skyllet op på en strand”, kan han først intet huske overhovedet, men lidt efter lidt kommer oplevelsen tilbage, men nu igennem den fysiske eksistens, det vil sige som erindring. Oplevelsen føles dog tydeligt mere virkelig end den almindelige tilværelse, som nu fornemmes som en parantes-tilværelse. Det “rigtige” liv, der hvor vi alle har hjemme, er ikke her på Jorden. Det føles fuldkommen indlysende for Jesper Solhøj, men hvordan forklarer man det til mennesker, som ikke har set ind i det kosmiske? Det kan man ikke. Til gengæld kan man finde kosmiske oplevelser overalt i litteraturen, og her har Jesper Solhøj født sig mødt. Lyt til hans fængslende beretning i dette afsnit nr. 13 af Den Åbne Kanal.

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  12: Jens Johansen: “Den åndelige virkelighed” – en lærebog fra ånder til mennesker

  Jeg har sat formand for Spiritismens Trossamfund, Jens Johansen, stævne igen (vores første samtale kan høres i Den Åbne Kanal, episode 4), for at tale om hans nye bog, Den åndelige virkelighed. Den er baseret på virkelige begivenheder og udtalelser fra personer, der efter deres død har fået mulighed for at komme i fysisk kontakt med mennesker. Ånderne er kommet for bl.a. at fortælle os om meningen med livet; hvorfor det former sig, som det gør på Jorden og hjemme i åndeverdenen, og hvordan vi får et godt udbytte af livet. Bogen indeholder endvidere mere end 50 billeder fra fysiske seancer, hvor man ser ånderne og fænomener i et lys, der ikke tidligere er set.
  Bogen kan bl.a. rekvireres på: www.spiritismenstrossamfund.dk

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  11: Jenet møder Det Hvide Broderskab under sin NDO

  Psykoterapeut og DNA-coach Jenet Helvig Lovesnes på 53 havde for 5 år siden en nærdødsoplevelse i forbindelse med en operation i underlivet. Operationen forløb planmæssigt, men efterfølgende havde lægerne svært ved at få liv i Jenet, og kæmpede for hendes liv i mange timer. Jenet var i midlertid et helt andet sted, i et andet univers, hvor hun mødte Det Hvide Broderskab. Hun fik at vide, at hun skulle vende tilbage, og hjælpe andre med at finde ind til deres hjerte og sjæl, og hun har efter oplevelsen været helt anderledes tro mod sig selv.

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  10. Anja Lysholm & efterlivet

  Anja Lysholm mistede sin far for 25 år siden, da hun var i midten af 20’erne. Ud over at blive kastet ud i en stor sorg, blev hun suget ind i spørgsmålet: hvor er han? Dette blev begyndelsen på en rejse ind i at udforske efterlivet for Anja, der siden uddannede sig på Monroe-instituttet i Virginia, The world’s leading education center for the study of human consciousness. Monroe-instituttet er blandt andet pionerer indenfor binaural beats, en metode til at påvirke bevidstheden ved hjælp af lyd, og instituttets mission er at hjælpe mennesker til at skabe create mere mening og glæde i livet ved hjælp af guidet udforskning af udvidet bevidsthed. Herudover er Anja, som den eneste i Danmark, certificeret af Bruce Moen til at holde Exploring the Afterlife-workshop. Bruce Moen brugte det meste af sit voksne liv til at udforske efterlivet, og fandt frem til en metode til at komme i konkret kontakt med det.

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  9. Mette Thygesen havde en delvist rædselsvækkende NDO som 14-årig. Men skræmmende NDOer er langt fra ualmindelige, og kan ramme alle.

  Mette fik sin hest ned over sig i et fald som 14-årig, og efterfølgende, medens hun svævede mellem liv og død, havde hun en nærdødsoplevelse. Hun kom op i lyset og en altomsluttende kærlighed, men fik at vide at hendes tid ikke var inde, og at hun skulle vende tilbage til sit fysiske liv og dele sin oplevelse. Men på vejen tilbage røg hun ned gennem en mørk skakt fyldt med hæslige ansigter, gennemsyret af uærlighed og rædsel. Oplevelsen satte sig dybt i hende, og i mange år var hun i tvivl om det var hende, der var noget galt med, og hun havde svært ved at fordøje oplevelsen, ikke mindst fordi den blev afvist af lægerne, og Mette følte, hun skulle beskytte hele nærdødsoplevelsen, da hun ikke følte sig forstået af omverdenen. Det er først de seneste par år, at hun atter har åbnet for låget, talt med andre nærdødsoplevere, og erkendt, at hun absolut ikke er alene om at have gennemgået en NDO, som ikke entydigt er positiv.

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  8. Brian Gellner’s NDO: Det handler om at leve ud fra hjertets visdom

  For mere end 35 år siden faldt Brian om ude i Dyrehaven, da han skulle løbe Eremitageløb, og oplevede et helt livs fysiske smerter ramme på én og samme gang, i et splitsekund. Herefter fløj hans sjæl op i en vidunderlig, himmelsk dimension, hvor han var fuldt oplyst, men da han kom i tanke om at han ikke havde taget afsked med sin kæreste, røg han ned i sin fysiske krop igen. Oplystheden blev delvist slettet fra hans bevidsthed, men alligevel var hans liv forandret for altid. Han lever i dag ud fra et helt andet rent perspektiv, i ønsket om at støtte andre, og at være 100% ærlig over for sig selv.

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  7. Poul Erik, del II. Jeg tror ikke – jeg ved!

  Denne episode er fortsættelsen på Poul Erik Jørgensens fortælling om sine to NDO’s. Han fortæller om sit hjerteanfald, der medførte at han døde i 10 minutter. Men medens lægerne baksede med at få liv i ham, fløj hans sjæl ind i den mest vidunderlige himmel, hvor en skare af ikke-kønnede mennesker med kuglerunde hoveder bød ham velkommen, og lod ham føle hvor unik og perfekt han er, – stik modsat Janteloven. Poul Erik vender tilbage til livet, og har de følgende år utrolig svært ved at se meningen i det jordiske liv, han savner at komme hjem til himlen.

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  6. Poul Erik Jørgensen’s første NDO: Henrykkelsen til forgemakket, og de 3 tegn fra Gud

  Poul Erik Jørgensen, der i dag er i midten af 70erne, har oplevet to nærdødsoplevelser i sit liv. Første gang var da han som 26 årig, i fuldkommen fortvivlelse efter at hans psykisk syge kone havde forladt ham og taget deres lille dreng med sig, kastede sig på knæ foran sin seng og desperat søgte hjælp hos Gud. Her oplevede han at hans sjæl spontant fløj op i hjørnet af værelset, og videre ind i et parallelt univers, som han beskriver som forgemak til selve Himlen. Der var så vidunderligt, så han hellere end gerne ville blive, men efter en syndsforladelse fra Gud og Jesus, fik han fornyet sin energi på forunderlig vis, og blev sendt tilbage i sin fysiske krop, efter at have afgivet løfte om at tjene Gud.

  Dette 6. afsnit handler om denne hans første NDO. Senere i livet får han hjertestop og er død i 10 minutter. Her oplever han at komme i Himlen, og får efterfølgende svært ved at integrere det vidunderlige, han har oplevet, med det fysiske liv. Fortællingen herom kommer i det næste afsnit af Den Åbne Kanal.

  Mange år senere, i 2012, får Poul Erik hjertestop og er død i 10 minutter; Mens hans krop er fysisk død, rejser hans sjæl på en ubeskrivelig vidunderlig rejse helt ind i Himlen. Men han bliver genoplivet, og denne gang føles det jordiske liv efterfølgende både farve- og meningsløst. For som han siger: Et lille barn, der oplever Tivoli, vil jo heller ikke derfra. Poul Erik har viet sit liv til at hjælpe andre, og ved at fortælle sin historie, afmystificere døden, og han er et eksempel på at man dels kan få en NDO uden at være nær-død, – og at, som Tobias Kvist Stripp var inde på i 2. episode af Den Åbne Kanal, det kan være særdeles svært at leve et harmonisk og meningsfyldt liv efter at have haft en nærdødsoplevelse –

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  5: Cand.psyk. Jens Grundahl: Ja, der er noget “mere” …

  Er tid og rum tilstrækkelige kategorier til at beskrive virkeligheden? Findes der noget »mere« end den umiddelbart sanselige verden? Via undersøgelser af fænomener som nærdødsoplevelser, Maria-åbenbaringer og åndelige helbredelser når cand.psych. Jens Grundahl frem til et forsigtigt ja – der er noget »mere«. Undersøgelserne resulterede i bogen Den virkelige Verden, som er udgangspunkt for dette afsnit af Den Åbne Kanal.

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  4. Mediet Jens Johansen: Åndeverdenen er virkelig!

  Jens Johansen er pædagog og spiritistisk medie, og formand for Spiritismens Trossamfund. Han har siden barnsben været i kontakt med åndeverdenen, men valgte som ganske ung at lægge låg på, fordi det var for svært at takle. I dag har han fundet sig helt tilrette i den spiritistiske verden, og mærker åndeverdenen som noget helt naturligt. Jens barsler lige om lidt med bogen “Den åndelige virkelighed – en lærebog fra ånder til mennesker”. Hør ham dele ud af sin store erfaring i dette afsnit.

  Læs mere på: http://www.spiritismenstrossamfund.dk

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  3. Nærdødsoplevelse, Beryl Kallesen

  Beryl er i dag 70 år, og pensionist. Da hun var ung, fik hun en graviditet udenfor livmoderen, og var ved at dø. Medens hun svævede mellem liv og død, røg hun ind i en anden verden, som føltes overjordisk og langt mere virkelig end denne. Hun husker alle detaljer, som var det i går, og oplevelsen ændrede hendes liv og syn på døden, som hun ikke frygter overhovedet. Hør hendes fantastiske beretning.

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  2. Læge og PHD. Tobias Kvist Stripp

  Tobias Kvist Stripp er ved at skrive en PHD afhandling om blandt andet nærdødsoplevelser. Jeg har talt med ham om hvad nærdødsoplevelser er for et fænomen, hvor livsomvæltende det er for den enkelte, og hvorfor man ikke bare kan forklare NDO’s med at det er hallucinationer eller drømme.

 • Lyt på:

  Din fortrukne podcast app, eller lige her på siden!

  1. Den Åbne Kanal – introduktion

  Intro afsnit

1